Vest: elevi educați și formați în sectorul bateriilor

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest anunță că aduce Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) mai aproape de regiunea vest.

Oana Penu, din partea EIT Innoenergy, unul dintre principalii investitori în domeniul energiei sustenabile la nivelul Uniunii Europene, a fost invitata agenției, într-un eveniment organizat cu scopul creșterii gradului de competitivitate a regiunii, la nivel european, în cadrul Academiei Europene de Baterii.

Împreună cu Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest, cu Adrian Mariciuc, directorul adjunct al agenției și cu Ioana Chira, Consulting & Practice Lead – Business Saga, Oana Penu a realizat astăzi vizite de lucru la sediul agenției noastre, apoi la două companii importante din Timișoara (Dräxlmaier Group și Vitesco), precum și la Liceul Tehnologic Energetic Regele Ferdinand I. Ne propunem implementarea unei curricule educaționale pentru formarea și reeducarea personalului necesar (atât în unele școli cât și în unele organizații) pentru accelerarea lanțului valoric al bateriilor în regiune”, transmite ADR Vest.

Academia Alianței Europene pentru Baterii (EBA) este un program de referință conceput pentru a perfecționa forța de muncă din întregul lanț valoric european al bateriilor va pune un accent deosebit pe regiunile care beneficiază de Fondul European pentru o tranziție justă (Dolj, Gorj, Mureș, Hunedoara, Prahova și Galați). În plus, se vor forma parteneriate cu mai multe universități din România pentru a introduce noi programe de licență și masterat pentru studenți.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole