Timișoara: moment de reculegere în Piața Victoriei la un an de la declanșarea războiului din Ucraina

Timișorenii sunt invitați în Piața Victoriei vineri, 24 februarie, de la ora 18:00, unde va fi organizat un moment de reculegere la un un an de la declanșarea războiului din Ucraina.

Cred că avem o responsabilitate ca cetățeni europeni și ca o comunitate, care a apărat mereu valorile libertății și ale respectului, să semnalăm public că nu vom accepta acest război ca o nouă normalitate”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Pentru momentul din Piața Victoriei, se vor aprinde 365 de lumânări pentru cele 365 de zile de război.

Înainte de momentul din Piața Victoriei, de la ora 17.00, mai multe ONG-uri din Timișoara vor organiza, în Parcul Central, un eveniment de comemorare, la care vor participa artista timișoreană Regina Damian și fotografii Mircea Barbu și Virgil Simionescu. Sub titlul “4 anotimpuri de rezistență”, organizatorii au pregătit o instalație artistică și o expoziție de fotografii pentru Ucraina.

Peste 3.550 de ucraineni au trecut pragul centrului de suport al Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara și au beneficiat de sprijin de specialitate, iar peste 100 de copii au fost integrați în școlile și grădinițele din Timișoara. În același timp, pe platforma dedicată Timișoara pentru Ucraina (https://timisoarapentruucraina.ro/ro), un număr de 75 de angajatori și-au prezentat ofertele de locuri de muncă pentru ucraineni veniți în oraș”, transmite Primăria Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole