Timișoara: Ministerul Sănătății a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru Institutul de Oncologie – noul spital va avea 250 de paturi și costă 1.1 miliarde de lei

Ministerul Sănătăţii anunţă că a promovat proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici în vederea pregătirii pentru construcţia Institutului Regional de Oncologie de la Timişoara.

”Pas important pentru avansarea proiectului de construire a Institutului Regional de Oncologie Timişoara. Ministerul Sănătăţii a promovat proiectul Hotărârii de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici în vederea pregătirii pentru construcţie”, a anunțat șeful PSD Timiș, Alfred Simonis.

Noul institut va avea 250 de paturi: spitalizare continuă – 121 paturi; Chirurgie oncologică – 55; Anestezie-terapie intensivă – 24; Spitalizare de zi – 35; Chirurgie de zi: 15 paturi.

Institutul va cuprinde şi un ambulator de specialitate integrat cu 26 de cabinete medicale, pentru fiecare subspecialitate, precum şi săli de tratament.

Investiţia se ridică la 1.153 miliarde de lei şi este finanţată de Ministerul Sănătăţii prin PNRR.

Primul caz de tulpina Delta la Timișoara

Primul caz de tulpina Delta a coronavirului a fost confirmat la Timișoara, la un bărbat care nu a fost imunizat împotriva Covid și a prezentat simptome specifice infectării. Potrivit reprezentanților…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole