Directorul de la Victor Babeș, Cristian Oancea, despre chirurgul Marian Gașpar: primirea de şpăgi este o practică mai veche

Tribunalul Timiş a admis, marţi, cererea procurorilor care au cerut arest preventiv pentru 30 de zile pe numele şefului Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului de Boli Cardiovasculare (IBCV) Timişoara, Marinel Gaşpar, pentru luare de mită.

Medicul inculpat a fost reţinut, luni seara, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, care au dispus începerea urmăririi penale faţă de Marinel Gaşpar pentru luare de mită în formă continuată (6 acte materiale), arată un comunicat al Parchetului.

Evenimentul a stârnit reacții din partea unor colegi de breaslă, printre care și a managerului Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara, Cristian Oancea, prorector al Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) „Victor Babeş”, care a afirmat că primirea de şpăgi de către unii medici este o practică mai veche, însă aceasta trebuie să dispară, întrucât aruncă o anatemă asupra întregii bresle, care, în majoritate, este corectă şi dedicată.

Cred că este o practică întipărită în trecut când salariile erau foarte mici. Pe de altă parte, nu trebuie să spun că toţi medicii iau şpagă, ci sunt doar unii. Vorbim despre cei care sunt. Cei care sunt şi continuă acest obicei, la unii dintre ei cred că devine chiar o boală, ceva patologic. Cert este că aceste practici nu mai trebuie să fie răspândite. Când aud despre câte un coleg (care face aşa ceva – n.r.) mă delimitez şi simt că o anatemă se abate asupra noastră. Din cauza unor oameni care continuă aceste obiceiuri, noi, toată breasla, are de suferit. Nu putem spune că toată breasla face aşa ceva, ci doar anumiţi medici„, a menţionat Cristian Oancea.

Maraton de vaccinare la Stadionul CFR

A fost dat startul maratonului de vaccinare organizat de Ziua Armatei României la centrul de vaccinare al Spitalului Militar Timișoara. “Împreună pentru viață – Împreună pentru viitor! Până mâine seara…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole