Timișoara lăsată fără bani de Guvern. Municipalitatea solicitase fonduri pentru căldura timișorenilor

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, afirmă că doar patru administraţii locale din judeţul Timiş, cele conduse de edili de la USR, nu au primit bani din fondul de rezervă al Guvernului.

„Guvernul a alocat astăzi (n.r. ieri), din fondul de rezervă, 1 miliard de lei pentru localităţile din România. În Timiş, din 99 de comune, oraşe şi municipii, doar patru n-au primit nimic. Zero, nada, niente: Timişoara, Dumbrăviţa, Foeni şi Cenad. Coincidenţa coincidenţelor, tocmai cele patru primării din judeţ conduse de primari USR PLUS”, a scris Fritz vineri pe Facebook.

El se întreabă dacă Guvernul a vrut să le transmită astfel cetăţenilor din cele patru localităţi că „sunt pedepsiţi pentru cum au votat la alegerile locale”.

„Probabil că este gândit ca o demonstraţie de forţă a coaliţiei PSD-PNL-UDMR. Însă e doar dovada că această coaliţie nu are un proiect pentru ţară, doar pentru propriile-i interese. Să ştiţi că nu ne lăsăm descurajaţi. Şi mulţumim că ne amintiţi pentru ce ne luptăm: ca banii publici să fie cheltuiţi într-un mod echitabil şi transparent pentru bunăstarea cetăţenilor, indiferent de opţiunile lor politice. PS: Banii din care este alcătuit fondul de rezervă vin şi din contribuţiile timişorenilor, dumbrăviţenilor, foenenilor şi cenădenilor. Iar parlamentarii PSD-PNL din Timiş au fost votaţi şi cu voturile timişorenilor, dumbrăviţenilor, foenenilor şi cenădenilor”, se mai arată în mesaj.

Acum două zile, pe 16 decembrie, subprefectul PNL Timiș, Ovidiu Drăgănescu, a declarat că Primăria Timișoara solicită Guvernului noi fonduri pentru a acoperi cheltuielile cu căldura. Municipalitatea a cerut de această dată 213 milioane de lei pentru Colterm.

“Am primit de la Primăria Timișoara o notă de fundamentare pentru o alocare de 213 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară pentru a asigura în continuare a sistemului de termoficare având în vedere creșterea de cel puțin trei ori a prețului gazului și a creșterii care se va raporta la populație la gigacalorie. Solicitarea vine după ce Primăria Timișoara a primit deja o alocare de 54 de milioane de lei. De asemenea, PMT a mai primit săptămâna trecută 5 milioane de lei de la bugetul de stat“, a declarat pentru Radio Timișoara, Ovidiu Drăgănescu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole