Timișoara: investiții de 37 de milioane de lei pentru modernizarea rețelelor de energie electrică – lucrări la liniile de medie tensiune din Fratelia și Cetate

Compania Rețele Electrice Muntenia (parte a grupului PPC în România, denumită anterior E-Distribuție Muntenia) a lansat, prin intermediul sistemului informatic de achiziții publice, o procedură de achiziție de lucrări de execuție pentru modernizarea rețelelor de medie tensiune din zona municipiului Timișoara. Valoarea licitației este de 36,8 milioane de lei, iar beneficiarul lucrării este compania Rețele Electrice Banat (denumită anterior E-Distribuție Banat).

Lucrările vor consta în realizarea de bucle  pe liniile de medie tensiune, constituite din cabluri de 20 kV, alimentate din stațiile de transformare 110/20/10 kV Fratelia și Cetate din zona municipiului Timișoara, contribuind la creșterea siguranței în alimentarea consumatorilor din această zonă. Durata de execuție  a acestor lucrări va fi de 25 de luni.

Ca parte a acestui proiect, vor fi reconfigurate traseele a două linii de medie tensiune dintre stațiile de transformare Cetate și Fratelia din Timișoara, pe o lungime de aproximativ 18,5 km, astfel încât ele vor conecta, în total, 23 de posturi de transformare ce vor fi modernizate și va fi înființat un Punct de Conexiune de medie tensiune. Ca parte a lucrărilor, posturile de transformare existente din zonă, puse în funcțiune în anii ’70, vor fi modernizate sau înlocuite cu altele noi, cu celule de medie tensiune de dimensiuni mai reduse, care vor fi integrate în sistemul de telecontrol, în beneficiul locuitorilor din această zonă. În plus, rețeaua de comunicații va trece la comunicații mai securizate, prin fibră optică, pentru schimburile de informații pentru monitorizare și control/comanda la distanță.

În urma lucrărilor de modernizare, la nivelul rețelei de distribuție vor fi înregistrate reduceri ale pierderilor de energie din rețea și impact atenuat asupra mediului. Proiectul are efect direct asupra calității serviciului de distribuție și de a crește nivelul de digitalizare pentru îmbunătățirea gestionării întreruperilor neplanificate, pentru alimentarea în siguranță a clienților.

Unul dintre obiectivele noastre strategice îl reprezintă digitalizarea rețelelor. Pentru a-l atinge, investim masiv în modernizarea infrastructurii energetice. În regiunea Banat, dar mai ales în județul Timiș și în zona municipiului Timișoara, avem lucrări de amploare. Anul trecut am inaugurat o stație de transfromare nouă, din fonduri proprii, la Dumbrăvița, și modernizăm și alte stații din zonă. Proiectul actual vizează investiții în tehnologii moderne pentru rețelele de medie tensiune din zona Cetate – Fratelia, în acord cu nevoile în schimbare ale clienților noștri,” a declarat Mihai Pește, Director General Rețele Electrice.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole