Timișoara: încep lucrările de reabilitare termică pentru încă 132 de apartamente de pe strada Brândușei nr. 12 și Deliblata nr. 21

PrimăriaTimișoara continuă programul de eficiență energetică, în care sunt incluse 68 de blocuri, cu fonduri prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Au fost semnate contractele de execuție pentru încă două blocuri, situate pe strada Brândușei nr. 12 și Deliblata nr. 21.

După finalizarea lucrărilor, locatarii din 132 de apartamente se vor bucura de confort termic și facturi mai mici la energie.

Este prevăzută reabilitarea termică a imobilului de pe strada Brândușei nr. 12, care include 88 de apartamente, cu termen de finalizare 7 luni și jumătate de la data ordinului de execuție. Investiția totală a lucrărilor de eficientizare energetică se ridică la 2.171.770.79  RON (fără TVA).

Valoarea totală pentru reabilitările imobilului pe strada Deliblata nr. 21 este de 1.050.130.27 RON (la care se adaugă TVA) și vizează creșterea confortului termic în 44 de apartamente. Termenul de finalizare este de șase luni și jumătate de la semnarea ordinului de execuție a lucrărilor.

Prin aceste intervenții, se urmărește creșterea confortului termic pentru locatari și economisirea energiei. În urma reabilitării, toate imobilele vor beneficia de: izolarea termică a pereților exteriori cu vată minerală bazaltică 10 cm grosime, respectiv 10 cm polistiren extrudat la soclu și finisarea acestora; înlocuirea tâmplăriei din lemn și metal cu tâmplărie etanșă cu rama PVC și geamuri duble, tratate low-e și înlocuirea ușilor de acces în clădire cu uși din PVC cu geam termoizolant la partea superioară, iar la cea inferioară panel PVC; închiderea balcoanelor este similară cu cea de schimbare a tâmplăriei și are ca scop îmbunătățirea aspectului clădirii și a creșterii coeficientului termic; reabilitarea termică a planşeului peste subsol se realizează cu polistiren grosime de 8 cm; reabilitarea termică a planşeului peste ultimul nivel cu polistiren grosime 16 cm și hidroizolare; lucrări conexe, se arată într-un comunicat de presă.

Primăria Timișoara susține că  a reușit să deblocheze lucrările de reabilitare termică la 68 de imobile, în urma procesului de revizuire a soluției tehnico-economice.

Dintre acestea, 14 blocuri au fost reabilitate termic, 37 de blocuri sunt în execuție, iar celelalte sunt în diverse etape procedurale. La finalul programului, în mai bine de 3.000 de apartamente confortul termic va fi comparabil cu cel al unor blocuri nou construite.

Această inițiativă face parte din eforturile continue ale Primăriei Municipiului Timișoara de a moderniza și îmbunătăți condițiile de trai din oraș, având un impact semnificativ asupra eficienței energetice și durabilității clădirilor rezidențiale și siguranței cetățenilor. 

Recomandările noastre

Cele mai citite articole