Timișoara: Frig în clase în mai multe şcoli. Primăria a prezentat situația unităților de învățământ

Din cele 96 de unități de învățământ din Timișoara, în momentul de față au trecut la cursurile online din cauza temperaturilor scăzute din sălile de clasă, două licee integral – Colegiul H. Coandă și Liceul de Artă – și încă unul parțial, Liceul Grigore Moisil, informează municipalitatea.

În aceste cazuri, clădirile în care își desfășoară activitatea aceste licee au instalații vechi, unele montate chiar în anii ‘60.

În alte 9 unități de învățământ există focare active de COVID și în unele cazuri, vor urma alte închideri de școli din cauza situației pandemice. Câteva din unitățile de învățământ care se confruntă cu un număr mare de persoane infectate cu COVID sunt:

– Colegiul Național Bănățean- 28 de clase online, 103 copii bolnavi și 13 profesori.

– Colegiul Național “CD Loga”- 4 clase în online, 33 de cazuri copii și 5 profesori.

– Liceul Teoretic „William Shakespeare” –  7 clase în online, 64 de elevi, 7 profesori .

– Liceul Jean Louis Calderon-  2 clase în online, cu încă 5 în așteptarea rezultatelor. 25 de copii au COVID și 5 profesori .

– Colegiul Ana Aslan- 3 clase online, 90 de copii și 2 profesori.

– Colegiul Național Pedagogic Carmen Sylva – 8 clase în online, 46 de elevi și 5 cadre medicale.

– Liceul Ion Vidu – o clasă online, 11 profesori, .

– Liceul Teoretic Nikolaus Lenau- toate cele 65 de clase sunt în online din cauza COVID până în 31 ianuarie.

– Liceul Economic – 5 clase online, 14 elevi confirmați, în izolare și 2 profesori. 

Primăria Municipiului Timișoara are în administrare peste 300 de clădiri (școli, grădinițe, licee, clinici și spitale), multe dintre ele aflate într-o stare avansată de degradare, care au nevoie urgentă de investiții masive.

Încă de anul trecut municipalitatea a conceput și pus în aplicare un plan coerent prin care se vor face investiții masive în infrastructura școlară și sanitară. De exemplu, anul acesta vor fi alocați aproape 100 de milioane de lei pentru investiții în școli și circa 5 milioane de lei pentru reparații. Aceste investiții vor viza nu numai o creștere a calității actului educațional, ci și eficientizarea energetică a unora dintre aceste clădiri publice. Primăria Municipiului Timișoara a virat de la începutul anului, către COLTERM suma de 27,5 milioane de lei, adică toți banii disponibili. În contextul exploziei prețurilor de pe piața energiei facem apel la susținerea Guvernului, care este absolut necesară pentru a traversa această criză, se mai arată într-un comunicat de presă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole