Timișoara: Festivalul Național de Folclor Petrică Moise, la Sala Capitol – invitați Marcel Pavel, Georgiana Vița, Sava Negrean Brudașcu, Constantin Enceanu sau Mihaela Petrovici

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează Festivalul Național de Folclor Petrică Moise, ediția A II-a, în 8 iunie 2023, la ora 19, la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara.

Festivalul aduce un omagiu personalității și operei lui Petrică Moise.

Bănățean mândru de originile sale și autentic în manifestare, Petrică Moise, de-a lungul carierei sale artistice, a colaborat cu cele mai cunoscute ansambluri folclorice din țară. A avut turnee în Ungaria, Austria, Germania, Franța, Italia, Elveția, Suedia, Canada, SUA și Australia, purtând mereu în suflet dragostea pentru cântecul bănățean. Și-a exprimat forța creatoare în albume pline de farmec și inspirație cum ar fi ”Câte-n lume vin și trec”, ”Acus’ am 50 de toamne”, ”Din Lada cu Zăstre” sau ”Cântări Noi, Cântări Bătrâne.” A primit aplauze la scenă deschisă cu interpretări și creații originale cum ar fi ”Țara mea-i Banatu’ meu”, ”Două vieți dac’aș avea,” ”Două mândre din Chișoda” sau ”Lumea asta-i cum o vezi.” Personalitatea sa mobiliza publicul și stârnea de fiecare dată ropode de aplauze și lacrimi, Țara mea-i, Banatu’ meu devenind un adevărat imn al Banatului“, se arată într-un comunicat de presă.

Invitați în recital sunt: Sava Negrean Brudașcu, Constantin Enceanu , Mihaela Petrovici, Georgiana Vița, Georgiana Necșa, Ciprian Pop, Răzvan Năstăsescu, Bogdan Firu, Lavinia Buru.

Invitați speciali sunt: Marcel Pavel, Alin Stanis și Virtuozii Banatului, dirijori Radu și Ilie Vincu.

Spectacolul este prezentat de Iuliana Tudor.

Acompaniamentul este asigurat de Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor Sebastian Roșca, iar coregrafia poartă semnătura maeștrilor Brândușa și Nicolae Stănescu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole