Expoziție de portrete la Muzeul Național de Artă Timișoara

Nu trebuie să ratați galeria cu portrete ale marilor personalități ale culturii franceze, găzduită de Muzeul National de Artă Timișoara.

Aceasta este realizată grație colaborării muzeului cu Institutul Francez din Timișoara și cu Asociația Jeu de Paume: ”Marile portrete ale lui Nadar”, de marți până duminică între orele 10-18.

Totodată, Muzeul Național de Artă din Timișoara vă invită la primul proiect de expoziție în colaborare cu artistul Dan Voinea.  Aflat în portofoliul Slag Gallery New York și Galerie RX Paris, Dan Voinea iese pentru prima oară la rampă după zece ani de absență în România. O face într-un gest de admirație la adresa maeștrilor artei romanești.

Amplasată în salile care fac legătura între colecția Corneliu Baba și cea a modernilor români, expoziția „SYMBIOSIS. Dan Voinea meeting the masters” (deschisă în perioada 21.07-31.10) conține, pe lângă lucrările recente din solo show – o parte din ele fiind extensie a expozițiilor începutului de an din Paris și New York – și o selecție din perioada atelierului din Berlin, care va substitui timp de peste trei luni câteva dintre pânzele lui Corneliu Baba și o parte dintre cele ale modernilor Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian etc.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole