Timișoara: Festivalul Muzicii de Cameră se va desfășura în perioada 2 – 18 mai – intrarea la toate evenimentele este liberă

Cea de a XVIII-a ediţie a Festivalului Muzicii de Cameră se va desfăşura la Timişoara, în perioada 2 – 18 mai, evenimentul fiind organizat de Facultatea de Muzică şi Teatru din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Banatului, Muzeul Naţional de Artă Timişoara şi Liceul de Artă „Ion Vidu”.

Aflat anul acesta la cea de a XVIII-a ediţie, festivalul a fost iniţiat, în urmă cu douăzeci de ani, de către profesor universitar doctor Graţiela Negruţiu. Din dorinţa de a deschide manifestarea către comunitatea amatoare de artă, ediţia din 2023 – anul în care Timişoara este Capitală Europeană a Culturii – se va desfăşura în mai multe spaţii din oraşul nostru, intrarea la toate evenimentele incluse în program fiind liberă, în limita locurilor disponibile„, a precizat directorul festivalului, Rodica-Ortensia Zeman.

Personalităţi marcante ale vieţii artistice timişorene vor încânta publicul în cadrul unui program amplu.

”Evenimentul aduce în faţa melomanilor şi a iubitorilor de poezie o serie de întâlniri de înaltă ţinută artistică. În cadrul manifestărilor, muzica de cameră şi poezia vor intra într-un dialog fertil, în interpretarea studenţilor Facultăţii de Muzică şi Teatru şi a profesorilor lor”, informează organizatorii. 

Recomandările noastre

Cele mai citite articole