Timișoara: expoziție Mathias Bar la galeria de artă contemporană META Spațiu – vernisajul are loc pe 15 februarie, de la ora 18:30

Galeria de artă contemporană META Spațiu deschide anul cultural 2024 cu expoziția artistului Mathias Bar, intitulată „Almost night, almost light” în 15 februarie, ora 18:30.

Această expoziție reprezintă debutul solo al unuia dintre cei mai promițători artiști contemporani, Mathias Bar, la META Spațiu, după participarea sa la două expoziții de grup în 2022 și 2023. Artistul, născut în 1997 în Cluj-Napoca și absolvent al unui master în pictură la Universitatea de Arte din Cluj în 2021, a captivat atenția scenei artistice contemporane cu o pictură vie și spectaculoasă, dar care crează un spațiu intim și introspectiv“, se arată într-un comunicat de presă.  

Expoziția „Almost night, almost light” oferă o incursiune detaliată în practicile artistice ale lui Mathias Bar, centrate pe vitalitatea durabilă a formei umane în mediul pictural. Folosind o abordare stilistică care transcende granițele istorice, Bar construiește cu meticulozitate compoziții ample, conturate cu tușe luminoase.

Mathias Bar, în prezent doctorand, și-a extins practica artistică în mai multe medii de exprimare, precum pictură, grafică și instalație, explorând diverse ipostaze identitare ale imaginii corpului uman.

Galeria META Spațiu vă invită să descoperiți expoziția Almost night, almost light, deschisă publicului în perioada 15 februarie – 21 aprilie 2024.

Vernisajul va avea loc în data de 15 februarie, ora 18:30, iar artistul va fi prezent pentru a discuta despre lucrările expuse.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole