Timișoara: Exercițiu major de alarmare și intervenție la incendiu

La Spitalul Clinic Militar de Urgență “Dr. Victor Popescu” Timișoara s-au desfășurat două  exerciții de alarmare și intervenție la incendiu în cooperare cu Detașamentul de Pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș.

Un exercițiu a vizat intervenția în secția ATI a spitalului, iar cel de-al doilea în cadrul modulului ATI al Sistemului Medical Modular de Izolare și Tratament.

“Exercițiile desfășurate au avut ca scop antrenarea personalului din cadrul spitalului și perfecționarea deprinderilor asupra modului de acțiune în caz de incendiu.Scenariul exercițiilor a presupus atât intervenția forțelor și mijloacelor proprii de apărare împotriva incendiilor, cât și intervenția detașamentului Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat”, urmărind îndeplinirea obiectivelor de instruire ale participanților: respectarea timpilor de anunțare, punerea în funcțiune a mijloacelor de stins incendiu din dotare, limitarea extinderii incendiului, evacuarea persoanelor și bunurilor materiale, acordarea primului ajutor persoanelor rănite, verificarea viabilității căilor de acces“, transmit reprezentanții spitalului.

Minori la volan și bețivi, pe drumurile din Timiș

Polițiștii timișeni continuă să-i verifice pe șoferi pentru comiterea unor infracțiuni rutiere. Au fost întocmite dosare penale. Astfel, luni, 9 august, în jurul orei 11:10, polițiștii Secției 5 Timișoara au…

FOTO. Incendiu într-un cimitir din județul Timiș

Pompierii s-au mobilizat, ieri, la ora 15:30, pentru stingerea unui incendiu în cimitirul ortodox, lângă capela din Periam. La ajungerea forțelor de intervenție, incendiul era ținut sub control de cetățeni….

Recomandările noastre

Cele mai citite articole