Timișoara: Două școli gimnaziale de cartier din Fratelia și Fabric au fost dotate cu câte un scaun stomatologic

Două școli gimnaziale de cartier din Fratelia și Fabric au fost dotate cu câte un scaun stomatologic.

Este vorba despre școlile gimnaziale nr. 1 și nr. 15 din cartierele Fratelia și Fabric unde învață sute de copii. În curând ei vor merge la dentist chiar în școala lor.

Conform USR Timiș, dotarea unităților de învățământ a fost făcută printr-un efort colectiv al consilierului local USR Răzvan Stana, al Primăriei Timișoara, serviciului de Medicină Școlară, Inspectoratului Școlar Județean Timiș și a Colegiului Medicilor Stomatologici din Timiș cele două școli gimnaziale de cartier din Timișoara au fost dotate cu câte un scaun stomatologic.

“Acesta este un exemplu de colaborare între legislativ și instituțiile executive din Timișoara și Timiș. De ani de zile în școlile din Timișoara nu mai existau cabinete stomatologice pentru copii. Scaunele stomatologice ajunse de curând la şcoala gimnazială nr. 1 şi nr. 15 vor fi integrate într-un proiect de educație sanitară stomatologică, unde vor putea participa și copii din alte școli astfel încât numărul beneficiarilor de tratamente stomatologice să crească“, se arată într-un comunicat de presă.

77,5% dintre părinți nu vor să își vaccineze copiii

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că 77,5% dintre părinții elevilor, chestionați de minister, au declarat că nu intenționează să își vaccineze copiii. „Am centralizat 290.000 de chestionare privind intenția…

Minibuzele școlare revin de luni pe traseu

Odată cu reluarea cursurilor în școli, Societatea de Transport Public Timișoara scoate minibuzele școlare pe traseu. „Începând de luni, 08.11.2021, odată cu reluarea cursurilor în învăţământul preuniversitar, elevii care studiază…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole