Timișoara: directorul Spitalului Județean, Dorel Săndesc, a consultat cetățenii de la Mila 23, din Delta Dunării – din echipa medicală au făcut parte rezidenţi coordonaţi de medicii Dana Stoian și Ioan Sporea 

Caravana medicală „Împreună pentru viaţă” s-a aflat în perioada 20 – 22 octombrie la Crişan, în Delta Dunării, unde 40 de medici au acordat consultaţii localnicilor.

Din echipa medicală au făcut parte tineri rezidenţi coordonaţi de Prof. Dr. Dana Stoian şi Prof. Dr. Ioan Sporea de la Timişoara, Prof. Dr. Vlad Tica de la Constanţa, precum și secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Alexandru Rogobete, alături de directorul Spitalului Județean Timișoara, Dorel Săndesc.

La acţiunea de voluntariat au fost utilizate echipamente medicale moderne: ecografe, aparate EKG, echipamente de optimetrie, aparate de laborator portabile, etc.

Pacienţii cu tulburari de vedere au primit primi ochelari gratuit, iar pacienţii depistaţi cu afecţiuni ce necesită internare vor fi ajutaţi să ajungă la spitale pentru investigaţii suplimentare. 

Caravana a parcurs până acum zeci de mii de km şi funcţionează datorită rezidenţilor coordonaţi de prof. dr. Dorel Săndesc, care îşi dedică timpul celor care locuiesc în zone izolate şi care nu au acces aşa de uşor la servicii medicale. Le mulţumesc şi îi asigur că îi voi sprijini în acţiunile lor, de fiecare dată când timpul îmi va permite”, a declarat secretarul de stat Alexandru Rogobete.

Asociaţia pentru ATI „Aurel Mogoşeanu” Timişoara, câştigatoare a Trofeului „Campania anului” în 2022 la Romanian Healthcare Awards pentru Proiectele iniţiate de Prof. Dr. Dorel Săndesc.

Județul Timiș- 4 noi cazuri de infectări cu Covid19

Situația epidemiologică, la nivelul județului Timiș, conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Timiș, în contextul pandemiei COVID-19, se prezintă astfel: Numărul de persoane confirmate COVID-19 în ultimele 24…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole