Timișoara: directorul Operei, baritonul Cristian Rudic, decorat cu Ordinul Național “Pentru Merit“ în grad de Cavaler – pentru dezvoltarea prin arta lirică a spiritului civic și democratic

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 15 ianuarie 2024, o serie de decrete pentru decorarea unor personalități din sfera culturală.

Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru meritele importante în plasarea Operei Naționale Române în prim-planul culturii europene, pentru dezvoltarea prin arta lirică a spiritului civic și democratic în Timișoara, președintele României a conferit Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler domnului Cristian Rudic, bariton, manager, Opera Națională Română din Timișoara.

Această prestigioasă distincție reprezintă o înaltă recunoaștere a meritelor excepționale ale directorului în slujba artei și culturii în cadrul instituției noastre. Această distincție onorează nu doar persoana artistului, ci și contribuția remarcabilă a Operei Naționale Române din Timișoara în dezvoltarea și promovarea artelor spectacolului, orientând instituția către excelență și inovație. Prin această distincție se subliniază eforturile depuse pentru menținerea și consolidarea standardelor artistice și a calității evenimentelor oferite publicului nostru devotat“, se arată într-un comunicat de presă.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole