Timișoara: coregrafia muncii feminine poate fi văzută la House of European Institutes Bastion – instalația româno-mexicană este parte a Festivalului de Arte Performative

Festivalul de Arte Performative Timișoara prezintă: Coregrafia muncii feminine – o instalație video româno-mexicană.

În spațiul HEI (House of European Institutes) de la Bastion, Festivalul de Arte Performative Timișoara încheie seria de evenimente din acest an cu instalația video Women at Work – Crossroads, Rhythms and Continuities, creată de coregrafele Simona Deaconescu (RO) și Flor Firvida Martin (ARG/MEX).

Programul expoziției este următorul:

4 noiembrie – 12:00 – 20:00 | instalația deschisă publicului

5 noiembrie – 12:00 – 20:00 | instalația deschisă publicului & performative reading*

Women at Work – Crossroads, Rhythms and Continuities reunește povești, profesii și mișcări ale unor femei din Mexic și România, care lucrează în profesii în care corpul lor este sursa principală de venit. Printr-o serie de interviuri realizate în ambele țări, instalația împărtășește o convergență de experiențe, corpuri, timpuri și spații. O dansatoare twerk și o asistentă socială, o ipsosară, o antrenoare de baschet, o artistă de performance care practică arta de a lega cu sfori, o tămăduitoare doula, o luptătoare de lucha libre, o croitoreasă și bucătăreasă transgender, o lucrătoare sexuală, o funcționară publică la care luptă pentru drepturile persoanelor cu dizabilități, o lucrătoare într-o fabrică de făcut geamuri, o dansatoare profesionistă care practică dansul la bară sportiv și dans contemporan fac parte din acest tablou complex.

Women at Work explorează coregrafia muncii, aspecte ale economiilor femeilor în diferite spații, reflecții despre ce înseamnă să fii femeie, despre cerințele, așteptările, dorințele, afecțiunile și violența pe care femeile le experimentează, precum și despre comunitățile, îngrijirea și legăturile pe care acestea le realizează.

Women at Work – Crossroads, Rhythms and Continuities face parte din proiectul Readings of female corporalities și este o coproducție Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului ARPAS – Centrul Cultural German Timișoara prin Festivalul de Arte Performative Timișoara cuprins în Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și  finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte. Producție realizată cu sprijinul Centrului Național al Dansului București. 

Proiect cultural cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Parteneri: /SAC@MALMAISON București, HEI – House of European Institutes, Timișoara, Ciudad Retoño / Fundación Cauce Ciudadano Mexico-City, Centro Cultural de España Mexico-City.

PROGRAM. Timișoara 2023 – spectacol stradal de poezie, Pop Talk–Spam Index, Forumul Medierii Culturale, atelier și discuții “Cum se dezvoltă stima de sine“

𝐂𝐚𝐥𝐞𝐧𝐝𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐂𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥 pentru săptămâna 𝟑𝟎 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 – 𝟔 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 te invită să descoperi farmecul zilelor de toamnă, într-un mod artistic și plin de culoare.              🍂 𝐒𝐚̂𝐦𝐛𝐚̆𝐭𝐚̆, 𝟑𝟎 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞: 🤸‍♀️…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole