Timișoara: construcția primei clinici ORL de stat de după 1945 este aproape gata – pacienții cu probleme degât, nas și urechi vor avea la dispoziție 10 cabinete și o sală de urgențe

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a prezentat stadiul proiectului privind noua Clinică ORL din Timișoara.

Edilul se declară încrezător că anul acesta va fi închis șantierul.

O clinică nou-nouță pentru toate problemele de gât, nas și urechi. Construcția e aproape gata, urmează dotarea cu echipamente medicale de ultimă generație, care să asigure servicii de calitate pentru timișoreni și alți pacienți din regiune. Clinica actuală ORL e din 1945, și atât spațiul cât și multe din echipamentele medicale sunt depășite. Practic, nu e zi în care să nu fie coadă și aglomerație pe holul îngust de așteptare de la vechea clinică.  Mă bucur că în câteva luni, timișorenii vor avea parte de servicii de sănătate moderne, într-o clinică așa cum merită Timișoara“, a declarat Dominic Fritz.

Finanțarea proiectului a fost asigurată din fonduri europene.

Reabilităm clădirea de pe Bulevardul Revoluției și construim în spate, în curtea interioară, o clădire nouă de 4 etaje. Noua clinică va deservi întreaga zonă de vest. Pacienții vor avea la dispoziție 10 cabinete dotate cu echipamente moderne și o sală de urgențe. De asemenea, pentru studenți amenajăm un amfiteatru la ultimul etaj.  Investițiile în sănătate sunt prioritare“, a mai spus primarul Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole