Timișoara: construcția Institutului Regional de Oncologie intră în linie dreaptă – Guvernul aprobă investiția care se ridică la 1.1 miliarde de lei

Guvernul României a adoptat în ședința de astăzi o Ordonanță de Urgență prin care Compania Națională de Investiții devine structura de implementare pentru construcția și dotarea Institutului Regional de Oncologie Timișoara

Este ultimul pas înaintea demarării lucrărilor, spune Alfred Simonis, președintele PSD Timiș.

Este ceea ce promiteam în urmă cu câteva luni se întâmplă, o investiție care se ridică la 1.150 miliarde de lei și este finanțată prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Potrivit estimărilor specialiștilor din Ministerul Sănătății și Compania Națională de Investiții, predarea amplasamentului către CNI, demolarea și începerea efectivă a lucrărilor vor avea loc din vara acestui an”, a precizat Alfred Simonis.

Conform proiectului, viitorul Institut Regional de Oncologie din Timișoara va avea un total de 250 de paturi și va cuprinde un ambulator de specialitate integrat cu 26 de cabinete medicale pentru fiecare subspecialitate, precum și săli de tratament.

Mă bucură vestea că astăzi se dă această Ordonanță de Guvern care ne pune practic în linie dreaptă cu acest proiect atât de mult așteptat. Nu a fost ușor să aducem această investiție la Timișoara, am muncit mult alături de ministrul Alexandru Rafila și secretarul de stat Alexandru Rogobete la acest proiect care este, de fapt, cea mai mare investiție din sistemul medical timișorean. Acest institut va deservi nu doar Timișul, ci și județele învecinate”, a mai menționat Alfred Simonis, președintele PSD Timiș.

Unitatea medicală care se va construi pe Calea Torontalului va dispune de șase săli de operație, radioterapie, laborator de medicină nucleară, dar și un centru de transplant medular și celule stem.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole