Două firme de catering închise pentru mizerie. Direcția Sanitară a dat amenzi de 120.000 de lei, în urma controalelor la restaurante, supermaketuri și fast food-uri

DSVSA Timiș continua seria de controale la unitățile de alimentație publică din Timișoara și localitățile din județ. Medici veterinari și ingineri din DSVSA Timiș au desfășurat săptămâna trecută 52 de acțiuni de verificare și control în Timișoara. S-au dat amenzi în valoare de în valoare de 120.000 de lei și două avertismente.

Au fost controlate: un supermarket care s-a ales cu o amendă  în valoare de 10 000 lei pentru:  întreținerea necorespunzătoare a spațiilor de depozitare. S-au controlat șase restaurante și a fost dat doar un avertisment. O măcelărie a luat o amendă de 10 000 lei pentru întreținerea necorespunzătoare a spațiilor și utilajelor. S-au controlat 13 fast food-uri și s-au dat opt amenzi în valoare de 80 000 lei pentru: condiţii de depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare; manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor; Au fost controlate patru piețe agroalimentare; o pizzerie și 28 de controale la cantine.

Două firme de catering s-au ales cu sacțiuni în valoare totală de 20 000 lei și ca măsură complementară emiterea unei Ordonanțe de suspendare a activității sanitare veterinare până la remedierea deficiențelor constatate: condiţii de  depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare, manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare, agregate frigorifice deteriorate.

„Medicii veterinari au mai verificat și transporturile de  animale unde au fost constatate neconformități privind mișcarea animalelor fără documente sanitare veterinare eliberate de medicul veterinar împuternicit și au aplicat 9 sancțiuni contravenționale în valoare de 10800 lei și 5 avertismente. Inspectorii sanitari veterinari în continuare, sunt în teritoriu și verifică respectarea cu strictețe a legislației sanitare veterinare atât în domeniul siguranței alimentare cât și a sănătății și bunăstării  animalelor”, spune directorul executive al DSVSA Timiș, dr. Alin Flavius Nicoară.

Primul caz de Omicron în Timiș

Direcția de Sănătate Publică anunță că a fost raportat un pacient infectat cu tulpina Omicron. Este vorba despre un tânăr de 18 ani. „Până la această dată, în județul Timiș,…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole