Timișoara: Consilierul local Răzvan Stana, fost membru PLUS – alegerea mea este USR

Anunțata plecare din USR a lui Dacian Cioloș ar putea să creeze un val de incertitudine în privința acțiunilor viitoare ale foștilor membrii ai PLUS care între timp au devenit membri ai USR.

Atât în Consiliul Județean Timiș, cât și în Consiliul Local Timișoara, există foști membri ai PLUS pe care conducerea USR se bazează pentru stabilirea majorităților și alianțelor politice.

Este de notorietate cazul consilierului local Andrei Meșter care nu a mai susținut proiectele actualei administrații a Timișoarei și drept urmare a fost suspendat din partid.

Un alt fost membru al PLUS este consilierul local Răzvan Stana, care însă anunță public că alege USR.

“Mă scuzați că am întârziat cu postarea asta, dar ieri a fost greu la job, apoi am muncit și la partid, ședință cu membri și cu colegii din CA-urile de la Horticultura și Societatea de Transporturi. Politica este despre alegeri. Iar pentru mine, MEREU, dar mereu, alegerile au fost la vedere. Și mi le-am asumat mereu. Așadar…eu rămân cu ,,băieții” aceștia. Pentru că ei sunt viitorul, ar suna puțin a clișeu, dacă nu ar fi adevărat. Pentru că am intrat în politică pentru el, Vlad Voiculescu și îl consider mentorul meu. Și este mentorul meu de ani buni, cu MULT ÎNAINTE să înceapă să fie înjurat, uneori chiar de…unii colegi. Mai mult nu spun. Pentru că l-am descoperit mai târziu, recunosc, pe Cătălin Drulă și mi-a plăcut și-mi place mult ce am văzut. Și merg pe ,,mâna” lui, da. Pentru că dorind să rămân în politică, m-am uitat mereu la leader-ship-ul lui Dominic Fritz. Am învățat de la el, spun asta mereu, încă o fac. Și fac asta pentru că mi-a plăcut omul și ,,proiectul” Dominic, cu MULT ÎNAINTE să fie acceptat de mulți dintre colegi. Mai mult nu spun. În politică, în general, ești ok atâta vreme cât alegerile tale se mulează pe alegerile celorlalți. Așa că, inevitabil, nu-i poți mulțumi pe toți. Nimeni nu poate. Dar dacă tu ești împăcat cu tine și te poți uita în oglindă totul este ok“, a scris pe Facebook consilierul local USR.

“Alegerea mea este USR. Simplu“

“Am intrat în Plus, da. Am făcut acolo alegeri, nu mi-e rușine de ele. S-a făcut o fuziune, da. Alte alegeri, că așa-i politica. Am decis să muncesc cot la cot cu ceilalți colegi, crezând că vom reuși ca o echipă unită. De multe ori așa a fost. Eu AM MUNCIT. Chiar și când ,,focul prietenesc” a fost mai dur și mai deranjant decât al celor din afară. Nu am jignit pe nimeni, chiar când replicile erau DINCOLO de limitele bunului simț, am încercat, cât am putut, să fiu eu. Uneori mi-a fost greu, poate nu am reușit mereu, mi-o fi scăpat și mie câte ceva, scuze. Dar am mers mereu înainte DOAR MUNCIND. Fără alte…așteptări. Nu o să mă joc cu cuvintele. ,,Bornele” mele, ca să nu folosesc cuvântul des uzitat de ieri încoace, nu sunt politice. Bornele mele de control sunt familia mea, în fiecare clipă, iar în viața publică sunt cetățenii ce m-au votat. Ei sunt ,,șefii” mei. Punct. De ieri există opțiuni, mai multe. Și cred că fiecare ar trebui să-și facă alegerile ONEST. Alegerea mea este USR. Simplu. Mi-ar plăcea ca cei care doresc să plece, să o facă cu decență și civilizație și respect pentru colegi. Mi-ar plăcea la fel de mult ca cei care rămân să o facă EXACT cu aceleeași coordonate ca cele de mai sus. Ce NU mi-ar plăcea ar fi să stăm, cei care asta doresc, cu un picior într-o barcă și altul în alta. Mai mult…nu spun… Alegeri. Mereu alegeri. Eu am ales și nu de ieri, ci de multă vreme. Spor în toate“, a mai precizat Răzvan Stana.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole