Timișoara: concert Matei Ioachimescu și The Romanian Flute Ensemble la Biserica Romano-Catolică Notre Dame din Iosefin

În data de 16 august, de la ora 19:00, sunteți invitați în Biserica Romano – Catolică Notre Dame din Timișoara, bulevardul General Ion Dragalina nr.4, unde o să îl puteți asculta pe Matei Ioachimescu & The Romanian Flute Ensemble.

Intrarea este liberă.

Biserica Romano-Catolică Notre Dame din Timișoara, aflată în cartierul Iosefin și găzduind Ordinul Călugărițelor de Notre Dame, a fost construită în anul 1894, în spiritul istorismului, prin combinarea stilului neoromanic cu două turnuri neogotice.

Cele patru clopote au fost executate de atelierul timișorean de turnătorie al lui Anton Novotny, iar altarul principal precum și cele laterale au fost realizate de sculptorul tirolez Ferdinand Stufflesser.

Orgă bisericii mănăstirii Notre Dame din Timișoara a fost construită de Carl Leopold Wegenstein în anul 1895 cu numărul de opus 15: Wegenstein Lipot.

Richard Wegenstein a făcut câteva modificări în anul 1932 în dispoziția acestui mic instrument pneumatic ca mai târziu, în anul 1994, orga să fie reparată de către maestrul constructor Wolfgang Braun împreună cu Markus Roth.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole