Timișoara: concert extraordinar Simion Bogdan Mihai – în premieră muzică țărănească românească și muzică lăutărească pe scena Filarmonicii Banatul – duminică, 5 noiembrie, de la ora 18:30

Simion Bogdan-Mihai vine în premieră la Timișoara.

Născut în 1990 la Râmnicu-Vâlcea, Simion Bogdan-Mihai a început să studieze cobza de la 15 ani.

Începând cu anul 2006, a călătorit prin România, culegând cântece lăutărești și învățând de la puținii cobzari rămași în viață. A colaborat cu diverse personalități din industria muzicală, inclusiv Mihai Mărgineanu, Taraf de Haidouks, Les Elephants Bizarres, Chimie, Samurai și alții. De asemenea, a contribuit la coloanele sonore ale documentarelor „Flavours of Romania” și „Wild Carpathia”, realizate de jurnalistul britanic Charlie Ottley. Muzica sa se îndreaptă către trei direcții principale: muzică țărănească românească, muzică lăutărească urbană și pop music românesc, inclusiv valsuri, tangouri și cântece de cabaret din perioada interbelică până după cel de-al doilea război mondial“, arată organizatorii concertului.

Bogdan a cucerit inimile publicului cu sunetul unic al cobzei și pasiunea sa pentru muzica autentică. Alături de el și taraful Lăutarii de Mătase, pe scenă vor urca și tinerii din taraful Crescut pe Muzică.

Duminică, , 5 noiembrie, de la ora 18:30 sunteți invitați la Filarmonica Banatul Timișoara, să petreceți o seară muzicală de neuitat împreună cu familia și prietenii.

Proiect co-finanțat de AFCN.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul European Echoes, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole