Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de subprefectul Ovidiu Drăgănescu, astăzi, în ședință online, a aprobat mai multe hotărâri.
Una dintre ele, care poate fi citită AICI, se referă la faptul că “se suspendă activitatea cu prezența fizică de la nivelul întregii unități de învățământ a Liceului Teoretic Baptist din Municipiul Timișoara, str. Ady Endre, nr.20, din cauza unor cazuri de infectare cu virusul Sars Cov 2“.
Din start trebuie remarcat că Prefectura Timiș a greșit numele școlii, fiind vorba despre Liceul Teologic Baptist și nu Liceul Teoretic Baptist, așa cum se arată într-un comunicat de presă.
Totodată, DSP Timiș nu a anunțat până la ora publicării articolului decât un singur focar la nivelul județului, cel de la Spitalul de Copii, unde sunt 12 cazuri confirmate de infectare cu Covid-19.
“La aceasta dată, la nivelul județului Timiș, în contextul pandemiei COVID-19, 1 focar este activ și se află în supraveghere epidemiologică: SPITALUL DE COPII “Louis Țurcanu” TIMIȘOARA – 12 cazuri confirmate – Focar în supraveghere. Direcţia de Sănătate Publică Timiș, prin personalul de specialitate urmărește și monitorizează cu deosebită atenție evoluția situației infecției cu noul coronavirus, la nivelul județului Timiș“, se arată într-o notă de presă a DSP Timiș, de astăzi.
De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean nu a răspuns la întrebările jurnaliștilor privind situația de la liceul în cauză, deși au fost solicitați să emită un punct de vedere, pentru a vedea moticul suspendării cursurilor cu prezență fizică.
Pe de altă parte Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a ia luat astăzi următoarele măsuri:
„Art. 1. Cu data prezentei se aprobă Anexele 1, și 2 ca urmare a modificării incidenței cazurilor la nivelul unor unități administrativ teritoriale din județul Timiș, anexe care fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art. 2. Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie doar de tip medical cu 3 pliuri sau FFP2 (N95), astfel încât să acopere gura şi nasul, în toate spaţiile publice închise şi deschise;
Se exceptează de la măsura prevăzută la art. 2 următoarele categorii de persoane:
a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;
b) persoanele care sunt singure în birou;
c) prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane;
d) reprezentanţii cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane;
e) vorbitorii aflaţi în spaţii închise sau deschise cu condiţia respectării distanţei de minimum 3 metri între aceştia şi oricare din celelalte persoane din public;
f) persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activităţi sportive;
g) persoanele cu dizabilităţi cognitive.
Persoanele care suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare, după evaluarea riscului efectuată de medicul de medicina muncii al unităţii, pot fi exceptate de la măsura prevăzută la art. 2 la locul de muncă”.