Primarul Lisabonei vine la Timișoara – va participa la o dezbatere alături de Dominic Fritz și la deschiderea anului universitar la UVT

Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) va deschide noul an universitar 2022-2023 joi, 29 septembrie, printr-o festivitate la care, alături de studenţi, universitari, cercetători şi personalităţi din comunitate va fi prezent ca invitat special şi primarul Lisabonei, Carlos Moedas, care este Doctor Honoris Causa al instituţiei timişorene de învăţământ superior.

Carlos Moedas este o personalitate politică şi academică de talie internaţională, fost comisar european pentru Cercetare, Ştiinţă şi Inovare, arată un comunicat al UVT.

Festivitatea de la Universitatea de Vest din Timişoara va avea loc de la ora 12,00, în Aula Magna „Ioan Curea.

Totodată, Carlos Moedas va participa la o dezbatere alături de Dominic Frit,  între doi primari de orașe europene despre rolul tot mai important al orașelor la nivel internațional și provocările pe care acestea le întâmpină.

Ce au Timișoara și Lisabona în comun? Poate, faptul că amândouă au câștigat titlul de Capitală Europeană a Culturii. Sau că, celebrează multiculturalitatea și diversitatea etnică. Pentru toate celelalte motive vă invităm la dezbaterea ‘’De la Timișoara la Lisabona: Care este rolul orașelor în Uniunea Europeană?’’ între Dominic Fritz, Primarul Timișoarei și Carlos Moedas, Primarul Lisabonei. Dezbaterea, care va avea loc joi, 29 septembrie, de la ora 16:00 la Cinema Victoria, își propune să stabilească un dialog european ȋntre primari, pe teme de primă importanță și actualitate, printre care: tranziția verde, finanțările europene pentru orașe, apărarea valorilor europene ș.a. Dezbaterea face parte din programul de promovare externă a titlului de Capitală Europeană a Culturii, pe care l-am inițiat în această primăvară. Dezbaterea va fi moderată de Alex Condrache, doctor în Literatură Comparată la Universitatea de Vest din Timișoara și se va desfășura în limba engleză, fără traducere în limba română“, se arată într-un comunicat al municipalității.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole