Timișoara: bulevardul Stan Vidrighin va fi parcurs din octombrie fără a mai fi necesară schimbarea benzii – stadiul lucrărilor a ajuns la 70%

Bulevardul Vidrighin va fi parcurs de la un capăt la altul, fără a mai fi necesară schimbarea benzii din luna octombrie.

Anunțul a fost făcut de viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău.

Acesta a spus că la ora actuală constructorul se concentrează pe tronsonul Batania – Constructorilor.

Din octombrie, se va circula doar pe partea dreaptă, de la intersecția cu strada 1 Decembrie 1918 până la sensul giratoriu AEM, iar partea stânga va fi închisă total pentru lucrări. Cu un an înainte de termenul de finalizare și cu un procent de realizare de aproape 70%, una dintre cele mai complexe investiții avansează în ritm bun și intră astfel într-o nouă etapă. Este o investiție majoră pe un bulevard care preia traficul greu, în lipsa centurii, și care este tranzitat zilnic, în special, de timișorenii care lucrează în Zona Industrială Buziaș. Avem linie dublă de tramvai, două benzi de carosabil pe sens, trotuare și piste de biciclete. Și…am schimbat ACUM și rețeaua de apă și canalizare, ca să nu spargem mâine ce facem azi, după cum a fost obiceiul. Proiectul de reabilitare de pe Vidrighin a fost corelat cu lucrările de modernizare a rețelei de apă, pe care le-a finalizat Aquatim. În prezent, constructorul se concentrează pe tronsonul Batania – Constructorilor, unde au loc lucrări la rețelele de utilități, trotuare, la infrastructură și suprastructură. Per ansamblu, lucrările de terasamente cale rulare tramvai se apropie de un stadiu de realizare de 100%, trotuarele, pistele de biciclete și accesele au trecut de 50%, rețeaua de canal – 80%, iar lucrările la iluminatul stradal și pietonal sunt undeva la 75%“, a declarat Ruben Lațcău.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole