Timișoara: spectacol la Festivalul Inimilor cu ansambluri folclorice din 13 țări în Parcul Rozelor

Inimile a sute de dansatori și iubitori ai folclorului vor bate din nou la unison. Casa de Cultură a Municipiului Timișoara organizează cea de-a 32–a ediție a Festivalului Inimilor, între 5 și 9 iulie, în Parcul Rozelor.

Timișoara, Capitală Europeană a Culturii în 2023, va găzdui ansambluri folclorice din 13 țări, de pe patru continente. Anul acesta vor încânta publicul cu măiestria lor dansatori din Spania, Italia, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Grecia, Turcia, Georgia, China, Panama, Tahiti (Polinezia Franceză), Republica Moldova și România.

Tradiționala paradă a portului popular va avea loc joi, 6 iulie, de la ora 18:00, pe traseul Piața Libertății – Operă – Catedrală – Parcul Rozelor, iar deschiderea oficială a Festivalului, la ora 19.00, în Parcul Rozelor.

Alături de spectacolele tradiționale din Parcul Rozelor, pregătim mai multe evenimente conexe: expoziții de fotografie la Galeria Rotonda, pe Podul Maria și în Parcul Rozelor, una de grafică, în Piața Libertății, un workshop de coregrafie folclorică și un workshop de zumba, pe muzica popoarelor lumii, coordonat de Claudiu Guțu și de Steve Boedt (Belgia)„, transmite Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

Și în 2023, aducem folclorul universal mai aproape de public. Duminică, 9 iulie, Festivalul Inimilor călătorește, din inima orașului, în Calea Șagului, Calea Lipovei și Iosefin, unde vor avea loc scurte reprezentații de coregrafie folclorică internațională. De asemenea, așteptăm timișorenii la workshopuri și spectacole pline de ritm și culoare, la Iulius Town, în fiecare zi a festivalului, între orele 17:00-18:00.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole