Timișoara: 13 rampe de gunoi descoperite în urma unor controale – dezastru pe șantiere din cauza mizeriei produse de lipsa rampelor de spălare a roților

Acțiuni ale polițiștilor locali pe linie de mediu – 19 locații cu șantiere sancționate cu 45.000 de lei în ultima săptămână

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au efectuat, în săptămâna 03.11.2023 – 09.11.2023, verificări și reverificări în cazul a 44 de sesizări scrise și telefonice, referitoare la terenuri neîngrijite, disconfort produs de diferite activități comerciale, șantiere și lucrări de renovare sau amenajări interioare, rampe clandestine cu deșeuri și abandon de deșeuri, neîntreținerea corespunzătoare a curților, parcărilor, spațiilor deținute sau utilizate, nerespectarea colectării selective a deșeurilor la asociațiile de proprietari, existența contractelor de salubrizare.

Au fost aplicate, în total, un număr de 36 de sancțiuni în valoare de 71.200 lei.

A fost verificat, în această perioadă, modul în care se respectă colectarea selectivă a deșeurilor la asociațiile de proprietari, respectiv întreținerea curățeniei în jurul imobilelor, la locul de amplasare a pubelelor. Astfel, 49 de asociații de proprietari și locatari, din toate zonele orașului, au fost controlate, fiind aplicate 2 sancțiuni în valoare de 3500 de lei, iar 13 rampe de deșeuri identificate au fost transmise Primăriei, în vederea luării măsurilor de igienizare. Totodată, au fost împărțite 73 de pliante și afișe cu centrele de colectare cu aport voluntar și pe linia prevenirii abandonului pe domeniul public“, arată Poliția Locală.

În ultima săptămână, au fost verificate 35 de locații cu șantiere, fiind aplicate în total 19 sancțiuni în valoare de 45.000 de lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor, neamenajarea de rampe de spălare a roților la ieșirea din șantiere. Printre locațiile în care au fost constatate nereguli se află Piața Sfântul Petru, Cloșca, Circumvalațiunii, L. Rebreanu.

În ceea ce privește terenurile neîntreținute, au fost verificate 8 locații, fiind aplicată o sancțiune în valoare de 2500 lei, conform HCL 371/2007 pentru necosirea ierbii.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole