Timișoara: afaceriștii Nicolae Gavra și Sorin Suru de la Timcon au rămas fără un teren lângă Iulius Mall pe care funcționa o parcare – aceștia au lansat recent un proiect rezidențial lângă Pădurea Băneasa

Oamenii de afaceri Nicolae Gavra și Sorin Suru care dețin 47, respectiv 46% din societatea Timcon SA împreună cu AVANT GARDE SISTEME SRL care deține 1% din acțiuni, au rămas fără un teren de lângă Iulius Mall pe care funcționează o parcare.

Cei doi oameni de afaceri, sunt extrem de discreți, dar la fel de controversați.

Firma Timcon SA, unul dintre cei mai mari constructori din oraș, deține mai multe bunuri în Timișoara, și a fost responsabilă pentru ridicarea a peste jumătate din centrele comerciale şi de bricolaj din Timişoara, Arad şi Oradea.

Numele lui Nicolae Gavra- care împreună cu soția sa Raluca au deținut televiziune Analog, a vândut reţeaua de cablu Analog, cu câteva zeci de mii de abonaţi, către UPC – este legat şi de un scandal mai vechi care face referire la activele Staţiunii de Însămânţări Artificiale „Semtest“ Timişoara.

Totodată, despre activitatea firmei ce este deținută de Suru și Gavrea  se pot afla din dosarul de insolvență referitor la antreprenorul de construcții Timcon SA – Timișoara, deschis la Tribunalul Timiș în august 2012, așa cum puteți citi AICI.

Recent, afaceriștii au lansat un proiect rezidențial lângă Pădurea Băneasa, din nordul Bucureștiului, care poate cuprinde peste 400 de apartamente premium, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Astăzi, însă, compania a primit o lovitură din partea instanțelor timișorene, așa cum a anunțat șeful CJ Timiș, Alin Nica.

Consiliul Județean Timiș întregește patrimoniul Timișoarei cu un teren de aproape 7000 mp lângă Iulius Mall. Am câștigat definitiv procesul în cadrul căruia SC Timcon SA a cerut anularea actului administrativ prin care CJ Timiș respinge cererea de emitere a certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra unui surplus de teren aflat chiar în centrul orașului. Conform HG nr. 834/1991, societăţilor comerciale cu capital de stat li se asigură terenul necesar pentru desfăşurarea activităţilor comerciale care constituie obiectul lor de activitate. Echipa Consiliului Județean Timiș a dovedit în instanță că terenul solicitat de SC Timcon SA nu este necesar desfăşurării activităţii acestei societăți, astfel că, 6582 mp de teren valoros, aflat lângă Iulius Mall, ajung în administrarea Primăriei Municipiului Timișoara. Colegii din Consiliul Județean Timiș au făcut mari eforturi pentru a câștiga acest proces, de aceea, sper ca Primăria Timișoara să fructifice corespunzător terenul obținut, în interesul comunității“, a precizat Alin Nica pe pagina sa de Facebook.

De menționat că administratorii Timcon SA sunt Radu Danciu și Valentin Daniel Sima, potrivit datelor disponibile pe listafirme.ro

Afaceriștii Nicolae Gavra și Sorin Suru de la Timcon SA nu sunt singurii ca au primit lovituri năprasnice pentru afacerile lor.

Astfel, alt cuplu celebru, frații Cristescu, care, deși beneficiază de consilieri locali favorabili și longevivi în Consiliul Local Timișoara, membri ai mai multor partide politice, au pierdut în instanță parcarea din spatele magazinului Bega, iar Primăria Timișoara a deschis un proces pentru a recupera prejudiciu cauzat de ocupare ilegală a spațiului respectiv.   

Recomandările noastre

Cele mai citite articole