Timișoara: A girls story, un spectacol după textul lui Annie Ernaux, laureata Premiului Nobel pentru Literatură în anul 2022, pe scena Teatrului Național în 7 iulie

Vara Anotimpurilor FEST-FDR la Teatrul Național din Timișoara înseamnă un nou spectacol european. Astfel, vineri, 7 iulie, de la ora 19, Teatrul Național aduce, literal, pe scena sa următorul spectacol al Anotimpurilor FEST-FDR: A girls story, adaptare după romanul laureatei Premiului Nobel pentru literatură în anul 2022, Annie Ernaux.

Schaubühne Berlin este cel mai cunoscut teatru din Germania pe plan mondial. Mari actori, regizori, coregrafi au definit istoria acestei scene. Celebrul regizor Thomas Ostermeier preia conducerea acestui teatru, în 1999, iar Schaubühne –  în continuare un teatru de atitudine socio-politică – se distinge astăzi prin diversitatea manifestelor estetice și stilistice ale regizorilor care montează aici. A Girls Story este un spectacol perfect înscris în această direcție. Plecând de la romanul lui Annie Ernaux, o voce puternică a literaturii sociale și a feminismului, actrița Veronika Bachfischer, împreună cu regizoarea Sarah Kohm, recuperează într-un monolog de mare intensitate povestea tinerei Annie, într-un balans delicat între istoria personală și istoria epocii.

Spectacol prezentat în cadrul Anotimpurilor FEST-FDR, parte din traseul Vocile orașului / Atelierul Identitate, cuprins în Programul Cultural „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023″.

Biletele s-au pus în vânzare on-line, pe www.tntm.ro, sau fizic, de la Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2, orar marți-duminică, orele 11-19, tel. 0256 201 117.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole