Timișoara: a fost lansată licitația pentru descărcarea de pe autostradă de la Sânandrei – valoarea contractului este de peste 240 de milioane de lei

DRDP Timişoara a lansat în SEAP licitația pentru contractul de Proiectare și Execuție a Lucrărilor din cadrul Obiectivului „Drum de legătură Autostrada A1 Arad – Timișoara – DN 69” – Rest de Executat. Valoarea contractului este de 246.413.300 lei fără TVA.

Data limită de depunere a ofertelor este 4 decembrie 2023.

Contractul cu Todini a fost reziliat cu data de 7 septembrie 2023, iar în timp record, circa o lună, la DRDP Timișoara s-a pregătit documentația pentru lansarea unei noi proceduri pentru finalizarea lucrărilor. Dacă nu vor fi contestații, sperăm că la începutul anului viitor să avem un nou constructor pentru acest contract. Noul antreprenor va face și expertizarea lucrărilor care au fost realizate de constructorul precedent și își va asuma ca în 12 luni de la semnarea contractului să finalizeze eventualele remedieri rezultate a fi realizate și să finalizeze restul de lucrări din contract”, a declarat Nicoleta Pordea, director regional DRDP Timișoara.

Stadiul lucrărilor la data rezilierii a fost de aproximativ 25%. Decizia de reziliere a fost luată din cauza incapacității financiare de gestionare a contractului de către antreprenorul Todini Costruzioni Generali S.p.A., lipsa utilajelor și dotărilor suficiente pentru asigurarea unui ritm de execuție corespunzător, lipsa personalului cheie și a personalului muncitor.

Cei aproape 10 km ai acestui drum de legătură vor avea profil de drum național, cu patru benzi de circulație.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole