Timiș: urmărire ca în filme la Sânnicolau Mare – un șofer beat și drogat nu a oprit la semnalele polițiștilor – a lovit apoi un cap de pod și a fugit pe câmp – a fost găsit într-o anexă a unei case părăsite – ieșise recent din pușcărie fiind condamnat pentru tâlhărie

La data de 14 octombrie a.c., polițiștii municipiului Lugoj, ai orașului Gătaia, Deta și Ciacova, au desfășurat acțiuni, pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri sau alte substanțe interzise la volan, precum și pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, au fost legitimate 548 de persoane și au fost verificate 354 de vehicule. În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 40.240 lei. De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 9 permise de conducere și au fost ridicate 5 certificate de înmatriculare. În ceea ce privește creșterea gradului de siguranță rutieră, au fost testate 258 de persoane cu aparatul alcooltest. Totodată, au fost constatate 4 infracțiuni la regimul circulației rutiere“, a transmis, luni, IPJ Timiș.

Exemple:

La data de 14 octombrie a.c., în jurul orei 21:40, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț, au oprit pentru control pe strada G.I. Dragalina, din Lugoj, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 32 de ani.

În urma testării cu aparatul din dotare a bărbatului de 32 de ani, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa substanțelor psihoactive.

~

La data de 14 octombrie a.c., polițiștii orașului Gătaia, au oprit pentru control pe strada Carpați, din localitatea Gătaia, un autoturism condus de către un bărbat, în vârstă de 50 de ani.

În urma testării bărbatului, cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie în valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

REȚINUT PENTRU SĂVÂRȘIREA INFRACȚIUNII DE FURT CALIFICAT

La data de 15 octombrie a.c, polițiștii Secției 5 Timișoara, au reținut un tânăr, în vârstă de 24 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În fapt, la data de 24 septembrie a.c., polițiștii Secției 5 Timișoara, au fost sesizați cu privire la faptul că, o persoană ar fi sustras de pe terasa unei societăți comerciale, de pe strada Sfinții Apostoli Petru și Pavel, din Timișoara, mai multe produse alimentare, un laptop, un telefon mobil, precum și băuturi alcoolice.

În urma verificărilor și investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit că este vorba despre un tânăr, în vârstă de 24 de ani, bănuit de comiterea faptei.

Polițiștii au reușit recuperarea telefonului mobil și a laptop-ului.

În urma probatoriului administrat în cauză, la data de 15.10.2023, bărbatul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a acestuia și recuperării prejudiciului în totalitate.

•            

REȚINUT PENTRU MULTIPLE INFRACȚIUNI RUTIERE

La data de 15 octombrie a.c, polițiștii orașului Sânnicolau Mare, au reținut un bărbat, în vârstă de 31 de ani, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni la regimul rutier.

În fapt, la data de 15 octombrie a.c., în jurul orei 04:05, polițiștii orașului Sânnicolau Mare, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, care circula pe strada Calea lui Traian, din Sânnicolau Mare, acesta neconformându-se și-a continuat deplasarea.

Polițiștii au procedat la urmărirea conducătorului autoturismului, iar la un moment dat, pe strada Drumul Comloșului, bărbatul a intrat în coliziune cu un pod din beton, ieșind din autoturism, reușind să fugă, fiind depistat într-o anexă a unei case părăsite, din localitatea Valcani.

De asemenea, în urma verificărilor în bazele de date, a rezultat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, precum și faptul că acesta se află în stare de recidivă, fiind eliberat din penitenciar la data de 26.09.2023 după ce își ispășise pedeapsa pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere, precum și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Acesta a fost testat, cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie în valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost testat și cu aparatul drugtest și au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, precum și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa substanțelor psihoactive, toate în concurs și în stare de recidivă.

Bărbatul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole