Timiș: un nou punct de trecere a frontierei cu Ungaria și Serbia se deschide la Beba Veche – data va fi convenită pe cale diplomatică – punctul vamal va fi limitat la 3.5 tone pentru traficul de marfă

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, deschiderea unui nou punct de frontieră cu Ungaria, la Beba Veche.

Azi aprobăm deschiderea unui nou punct de frontieră Ungaria la Beba Veche. Este un obiectiv din lunga listă de investiţii în infrastructură aflată în derulare în judeţul Timiş, dar de altfel întreaga ţară„, a afirmat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi, o hotărâre care aprobă deschiderea unui punct de trecere a frontierei de stat la Beba Veche (România) – Kübekháza (Ungaria), în vederea descongestionării traficului rutier în zonă şi pentru a facilita trecerea atât în Ungaria, cât şi în Serbia (prin Ungaria).

Punctul de trecere a frontierei va fi destinat traficului internaţional de persoane, precum şi traficului internaţional de mărfuri, până la limita de greutate totală de 3,5 tone.

Data deschiderii va fi convenită pe cale diplomatică, după crearea condițiilor necesare de personal, tehnice şi de infrastructură.

Aşadar, pentru că suntem în Banat, daţi-mi voie să încep prin a anunţa implementarea unui proiect aşteptat de ani de zile. Azi dimineaţă, împreună cu domnul prim-ministru, ne-am întâlnit şi cu primarii din zonă, în special cel vizat direct, primarul de Beba Veche, care e prezent în clădire, şi anume Punctul internaţional de trecere a frontierei Beba Veche. Pentru înfiinţarea acestuia vom aproba în şedinţa de azi hotărârea de guvern necesară. E un proiect care a parcurs un drum destul de lung. Tot aici, la Timişoara, vă aduceţi aminte, în septembrie anul trecut, am avut o întâlnire cu ministrul de Externe ungar, cu domnul Peter Szijjarto, şi am hotărât paşii de urmat„, a declarat la rândul său, ministru Sorin Grindeanu.

Şedinţa Executivului se desfăşoară în premieră la Timişoara. 

Recomandările noastre

Cele mai citite articole