Timiș: tragedie fără margini – o fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi căzut din pat şi s-a lovit la cap de un dulap – incidentul s-a produs la un asistent maternal din Mașloc – micuța avea trupul plin de vânătăi

O fetiţă de 4 ani care se afla în grija unei femei de 71 de ani, asistent maternal din localitatea Maşloc, judeţul Timiş, a murit, după ce ar fi căzut din pat şi s-ar fi lovit la cap. Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele femeii.

Potrivit anchetatorilor, fetiţa de 4 ani ar fi căzut, joi noapte, din pat şi s-a lovit la cap de un dulap aflat în vecinătate.

Asistenta maternală în grija căreia se afla au auzit zgomotul şi s-a dus imediat să o ajute pe micuţă, fără să dea importanţă loviturii. Dimineaţa, la scurt timp după ce a mâncat micul dejun, copila a început să vomite apoi a leşinat.

Asistenta maternală a sunat imediat la numărul de urgenţă 112 pentru a cere ajutorul medicilor, însă ajunşi la adresă au constatat decesul fetiţei.

Trupul neînsufleţit a fost preluat de medicii legişti pentru autopsie, iar poliţiştii şi angajaţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Timiş au demarat cercetările.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

La data de 7 decembrie a.c., în jurul orei 9:30, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au fost sesizați cu privire la faptul că unei fetițe de 4 ani din localitatea Mașloc, i-ar fi fost rău și ar fi leșinat. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că în noaptea de 7 decembrie a.c., în jurul orei 01:00, fetița ar fi căzut din pat și s-ar fi lovit la cap. În urma efectuării necropsiei, nu au rezultat alte suspiciuni, decesul survenind în urma hematomului provocat ca urmare a căzăturii, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Întrucât fetița prezenta și anumite echimoze pe corp, se efectuează verificări și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului”, a transmis Poliția Timiș.

Asistenta maternală în grija căreia se afla fetiţa era autorizată din 2006 şi s-a ocupt de 6 copii.

Patru erau în prezent în grija ei – victima, un băiat de 18 ani, student, şi doi fraţi ai fetiţei care a murit.

Ministerul Familiei a transmis, vineri, precizări, după decesul fetiţei de 4 ani care se afla în grija unui asistent maternal.

Deocamdată, DGASPC Timiş nu a primit raportul medico-legal din partea IML Timişoara. Cazul a fost preluat de poliţie. Reprezentanţii Direcţiei au comunicat ANPDCA că asistenta maternală profesionistă este atestată la DGASPC Timiş din 2006. În toată această perioadă, asistenta maternală a avut în plasament 6 copii, dintre care unul a fost adoptat”, a transmis sursa citată.

Potrivit reprezentanților ministerului, în prezent, pe lângă fetiţa de 4 ani, femeia mai avea în grijă alţi 3 copii: un băiat de 18 ani, care săptămâna viitoare intenţiona să iasă din sistem şi doi fraţi ai fetiţei decedate –  unul de 1 an şi unul de 8 ani.  

Cei trei au intrat deja într-un program de consiliere psihologică şi sunt securizaţi. Băiatul cel mare, care este student şi era plecat la facultate, a primit o măsură de plasament în regim de urgenţă, iar ceilalţi doi fraţi au fost plasaţi la un alt asistent maternal”, a mai transmis ministerul.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole