Timiș: studiul de fezabilitate al drumului de mare viteză dintre Lugoj și Caransebeș va fi scos din nou la licitație

Documentația pentru studiul de fezabilitate al drumului de mare viteză Caransebeș – Lugoj a fost trimisă de CNAIR la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că a trimis la ANAP documentațiile necesară atribuirii contractelor pentru studiile de fezabilitate aferente construirii ale unor drumuri de mare viteză din Banat şi Transilvania. Pe lângă  drumul dintre Caransebeș și Lugoj, au fost finalizate documentele pentru Drumul Expres Cluj – Dej.

Prin construcția celor două sectoare se are în vedere asigurarea unei reţele de transport rutier sigure şi operaţionale, care să contribuie la reducerea numărului de accidente rutiere şi la reducerea timpilor de călătorie. De asemenea, se au în vedere îmbunătăţirea condiţiilor pentru transportul de mărfuri, asigurarea spaţiilor de parcare şi de odihnă pentru participanţii la trafic şi asigurarea măsurilor de siguranţă pentru transportatori, conform cerinţelor UE.

Durata fiecărui contract este de 21 de luni, din care 18 luni pentru elaborarea Studiilor de fezabilitate, a scris pe Facebook directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Cele două contracte vor fi finanțate prin Programul Transport 2021-2027.

După validarea celor două documentaţii de atribuire, CNAIR va publica Anunţurile de Participare la licitaţie şi datele limită pentru depunerea ofertelor.

CNAIR a anulat joi, 4 ianuarie 2024, licitația pentru proiectarea preliminară a lotului 4 Caransebeș-Lugoj, pe traseul drumului de mare viteză Filiași-Lugoj, cunoscut ca ,,Autostrada Sudului”, așa cum puteți citi AICI.  

CFR Călători scoate Cardul Tren Plus

Plătești acum 110 de lei și timp de un an beneficiezi de 25% REDUCERE din TARIFUL INTEGRAL de transport pentru un NUMĂR NELIMITAT DE CĂLĂTORII. Detalii pe www.cfrcalatori.ro

Recomandările noastre

Cele mai citite articole