Colterm: avem stocuri de cărbune de 95.600 tone și 129.00 MWh de gaz – toate cele trei cazane de la CET Sud sunt funcționale

Societatea Colterm informează că de astăzi, 1 noiembrie, se reia furnizarea încălzirii în regim continuu, în întregul oraș, la parametri corelați cu temperaturile exterioare diurne și nocturne.

Urmărim permanent evoluția vremii, iar în funcție de prognoza meteo, vom ajusta parametri de furnizare a căldurii. În cursul zilei de azi, echipele noastre mai intervin pentru eliminarea unei avarii care afectează o parte din zona centrală a orașului, până la Pădurea verde. De asemenea, în zona Soarelui, la PT 94, se află în curs de finalizare lucrări la rețeaua de apă caldă. Schimbăm un tronson de 160 de metri. Anul acesta am efectuat lucrări de reparații și înlocuiri conducte de recirculare pentru apa caldă pe o lungime de 1.230 metri“, arată Colterm.

La ora actuală, pregătirile pentru sezonul de încălzire 2023/2024 sunt finalizate, susține compania.

Atât din perspectiva funcționării instalațiilor de la CET-uri, cât și din cea a aprovizionării cu combustibilul necesar producerii energiei termice. Toate cele trei cazane de la CET Sud sunt funcționale, iar de luni, 06 noiembrie, pornim și un cazan pe cărbune. La sfârșitul lunii octombrie, stocurile de combustibil necesare producerii energiei termice erau următoarele: cărbune: 95.600 de tone (față de 52.004de tone în perioada similară a anului trecut). Aprovizionarea cu cărbune este constantă, astfel încât să avem asigurat necesarul pentru tot sezonul rece; gaz înmagazinat: 129.671,5 MWh (față de 38.585 MWh, la sfârșitul lui octombrie 2022). Nu în ultimul rând, dorim să le mulțumim abonaților noștri pentru încredere, sens în care trebuie să menționăm racordarea, în acest an, a două noi importante obiective: maternitatea Spitalului Județean de Urgență Pius Brânzeu (clădire nou-construită și dotată cu modul termic) și rebranșarea la rețeaua de termoficare în sistem centralizat a unui imobil cu destinația afterschool“, mai precizează Colterm.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole