Timiș: șase incendii în acest sfârșit de săptămână în județ, dintre care trei s-au produs în urma fenomenelor meteo periculoase

Salvatorii militari timișeni au avut un sfârșit de săptămână plin de intervenții. Pompierii au acționat la peste 250 de misiuni de stingere ale incendiilor sau acordarea de prim ajutor în cazul accidentelor.

Astfel că, în ultimul weekend din luna iunie, s-a solicitat intervenția pompierilor pentru stingerea a șase incendii, dintre care trei s-au produs în urma fenomenelor meteorologice periculoase, unul izbucnit la un acoperiș, unul la o copertină și unul la un copac, unul de deșeuri, unul de vegetație uscată, unul izbucnit la o anexă (grajd) și unul produs la o locuință.

Tot în această perioadă, echipajele au asigurat primul ajutor la patru accidente. De asemenea, s-a solicitat intervenția pompierilor pentru asigurarea măsurilor PSI în urma căderii pe carosabil a firelor de troleibuz, pe Calea Lugojului din Timișoara, dar și a unui stâlp cu pericol de cădere în municipiul Lugoj.

„Sâmbătă, 24 iunie, în jurul orei 13:50, pompierii din cadrul Detașamentului 2 Timișoara s-au deplasat în localitatea Bobda, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, în urma producerii unui incendiu la o anexă gospodărească, utilizată pentru adăpostirea păsărilor și animalelor. În sprijinul lor a intervenit Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Cenei. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 50 mp, la nivelul acoperișului anexei. În urma incendiului au ars furajele depozitate în podul anexei, dar și elemente de construcție ale podului. Pompierii au limitat extinderea incendiului și au salvat 60 pui de găină, rață și curcă. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric produs la un cablu cu defecțiuni. Din fericire nu s-au înregistrat victime”, transmite ISU Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole