VEST: un muncitor a căzut de pe acoperișul unei primării – transportat cu elicopterul la Timișoara

Bărbatul de 41 de ani, care a căzut joi de pe acoperişul Primăriei Hunedoara, va fi transferat cu un elicopter la Timişoara, deoarece leziunile interne pe care le-a suferit sunt grave şi necesită intervenţii medicale chirurgicale complexe.

În urma investigaţiilor efectuate la spitalul municipal din Hunedoara, s-a luat decizia de a transfera pacientul căzut de la înălţime, la Timişoara, deoarece leziunile interne sunt grave şi necesită intervenţii chirurgicale complexe. Pacientul va fi transferat cu elicopterul, fiind intubat şi ventilat mecanic„, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Hunedoara, dr. Călin Dumitrescu.

Un muncitor a căzut, joi dimineaţa, de pe acoperişul clădirii Primăriei Hunedoara în timp ce executa lucrări de reparaţii la acesta, bărbatul fiind transportat la spital cu diagnosticul de politraumatism prin cădere de la înălţime, traumatism toracic şi de membre inferioare.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara verifică împrejurările în care s-a produs accidentul de muncă. Primele informaţii converg spre ipoteza unui accident cu incapacitate temporară de muncă, situaţie în care evenimentul va fi cercetat de către angajator. Inspectorii de muncă verifică însă condiţiile în care a avut loc incidentul pentru ca acesta să fie încadrat corect din punct de vedere al legii, a explicat, inspectorul şef al ITM Hunedoara, Adrian Bozdog.

La rândul său, conducerea Primăriei Hunedoara a transmis, joi, că regretă incidentul produs şi că responsabilitatea respectării normelor de protecţia muncii revine exclusiv firmei care execută lucrările de reparaţii la acoperişul clădirii.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole