Plin de șoferi drogați și băuți pe șoselele din Timiș. Polițiștii au reținut 45 de permise de conducere în weekend

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri din Timiș au acționat pe principalele artere din județ,  pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, fiind executate măsuri specifice în vederea creșterii vizibilității elementului polițienesc în mediul stradal, precum și pentru depistarea conducătorilor auto sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Polițiștii au controlat 480 de autovehicule și au legitimat 530 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 393 de testări cu aparatul etilotest și 28 cu aparatul drugtest.

„În urma activităților efectuate au fost aplicate 437 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor rutiere, conform O.U.G. 195/2002R, dintre care 198 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză”, transmite IPJ Timiș.

De asemenea, au fost constatate 14 infracțiuni, respectiv: una pentru “punerea în circulație a unui auto neînmatriculat”; patru pentru “conducere sub influența alcoolului”; șapte pentru “conducere sub influența substanțelor psihoactive”; două pentru “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Totodată, au fost reținute 45 de permise de conducere și au fost retrase 22 de certificate de înmatriculare.

Vineri, 17 iunie, în jurul orei 03:30, polițiștii din cadrul Secției 2 Urbane Timișoara și Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control pe strada Arieș, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 40 de ani. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.99 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma testării cu aparatul DrugTest a rezultat că bărbatul ar fi consumat substanțe psihoactive, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, a reieșit că autoturismul este neînmatriculat. Pe numele conducătorului auto, a fost întocmit dosar penal pentru „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive”.

Tot vineri, 17 iunie, în jurul orei 17:30, polițiștii din Sânnicolau Mare și Serviciului Rutier Timiș au depistat în localitatea Sânpetru Mare, un bărbat, în vârstă de 52 de ani, care ar fi condus sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1.41 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, acesta refuzând procedura.  Pe numele conducătorului auto, a fost întocmit dosar penal pentru „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Sâmbătă, 18 iunie, în jurul orei 03:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Timiș au depistat pe strada Oituz, un tânăr, în vârstă de 29 de ani, care ar fi condus sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele conducătorului auto, a fost întocmit dosar penal pentru „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului”.

Tot sâmbătă, 18 iunie, în jurul orei 20:50, polițiștii rutieri au depistat pe strada Protopop Meletie Drăghici, un bărbat, în vârstă de 29 de ani, care ar fi condus sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul Drugtest, a reieșit că tânărul ar fi consumat substanțe psihoactive, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice. Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive”.

Duminică, 19 iunie, polițiștii rutieri și Poliției Municipiului Lugoj au depistat în localitatea Giroc și în municipiile Timișoara și Lugoj, trei tineri, în vârstă de 22, 24 și 31 de ani, care ar fi condus sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul Drugtest, a reieșit că bărbații ar fi consumat substanțe psihoactive, aceștia fiind conduși la spital pentru recoltarea probelor biologice. Pe numele conducătorilor auto au fost întocmite dosare penale pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive”.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole