Timiș: polițiștii le-au predat lecții de educație rutieră copiilor de la grădinița din Făget

Polițiștii Serviciului Rutier Timiș împreună cu cei din Făget au desfășurat marți activități preventive la Grădinița cu program prelungit din orașul Făget.

Aceștia s-au aflat în mijlocul preșcolarilor cărora le-au prezentat teme precum educația rutieră, riscurile și vulnerabilitățile existente în traficul rutier, dar și elemente din profesia de polițist.

Cei aproape 100 de micuți prezenți la activități au conștientizat, alături de polițiști, posibilele riscuri la care sunt expuși, atât în școală, cât și în afara ei, pe stradă. De asemenea, aceștia au fost informați cu privire la respectarea regulilor de circulație și la deplasarea în siguranță de acasă către școală. Cei mici au fost învăţati să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar prin locuri semnalizate, fără a alerga. Polițiștii le-au prezentat totodată laboratorul rutier, dar și autospeciala de poliție și la rândul lor, au primit zâmbete și promisiunea din partea micuților că vor avea grijă de siguranța lor„, transmite IPJ Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole