Timiș: polițiștii au dat lecții de educație rutieră la mai multe grădinițe și școli din județ – au participat peste 900 de copii

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Timiș și ai Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, au desfășurat, în perioada 24 aprilie – 2 mai, activități privind educația rutieră la mai multe grădinițe și școli din județ.

La activitățile desfășurate au participat peste 900 de copii din toate ciclurile de învățământ și 34 de cadre didactice, care au beneficiat de informațiile transmise de către polițiștii rutieri.

În cadrul activităților, polițiștii le-au prezentat principalele reguli de circulație pe drumurile publice, marcajele și indicatoarele a căror semnificație trebuie să o cunoască și să o respecte, fiind instruiți cu privire la modul de deplasare al pietonilor pe drumurile publice și pe spațiile asimilate acestora, pozițiile ocupate de către pasageri în autovehicule, precum și regulile privind deplasarea pe bicicletă sau trotinetă. Copiii au învățat să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să traverseze strada doar pe trecerea pentru pietoni, fără a alerga și după ce s-au asigurat corespunzător. De asemenea, preșcolarii și elevii au participat activ la activități de punere în practică a normelor rutiere prezentate, în acest sens fiind folosit covorul rutier„, transmite IPJ Timiș.

Totodată, polițiștii au prezentat laboratorul mobil din dotarea Serviciului Rutier.

Polițiștii rutieri vor desfășura în continuare activități preventive în cadrul instituțiilor de învățământ din județul Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole