Timiș: doi români urmăriți general în Germania și Austria depistați în Vama Cenad

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Cenad – județul Timiș au depistat şi predat autorităţilor competente doi români, căutați de autoritățile din Germania, respectiv Austria.

Sâmbătă, 28 ianuarie, în jurul orei 05.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad s-a prezentat, pentru a efectua formalitățile de frontieră, un bărbat, aflat la volanul unui autoturism marca Seat, înmatriculat în Germania. Cu ocazia efectuării controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul figura în bazele de date ca fiind urmărit în vederea arestării, alertă introdusă de autorităţile din Germania în 26 ianuarie. Persoana în cauză era căutată în vederea executării unei pedepse cu închisoarea de șapte luni, pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală”. 

În același punct de trecere a frontierei, în jurul orei 09.00, s-a prezentat călătorind ca pasager într-o autoutilitară marca Iveco, înmatriculată în România, cetățeanul român S.S. Cu ocazia formalităților pentru a intra în țară, la controlul de frontieră, polițiștii de frontieră au constatat că și acesta este căutat de autoritățile din Austria din 20 ianuarie, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, având de ispășit o pedeapsă cu închisoarea până la 5 ani.

Persoanele în cauză au fost preluate de către o echipă operativă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole