Timiș: percheziții la persoane suspectate de constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă cu ţigări

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, împreună cu procurori DIICOT, au făcut 15 percheziţii domiciliare în judeţele Caraş-Severin, Timiş, Arad şi Bihor, la persoane suspectate de constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă cu ţigări.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de IPJ Caraş-Severin, pe numele a 17 persoane bănuite de comiterea faptelor au fost emise mandate de aducere, acestea fiind duse la audieri.

”Din cercetări s-a stabilit că, începând din anul 2022, 17 persoane, cu vârste între 29 şi 63 de ani, dintre care un cetăţean sârb, ar fi constituit o grupare infracţională specializată în introducerea în ţară, din Republica Serbia, de ţigarete de contrabandă, care ar fi fost ulterior distribuite în Caraş-Severin, Timiş, Arad şi Bihor. Gruparea infracţională ar fi acţionat pe trei paliere, palierul de introducere în ţară şi depozitare, palierul de aprovizionare, care ar fi preluat ţigaretele de la furnizor şi le-ar fi transportat, predându-le membrilor palierului de distribuţie”, se arată în comunicat.

Conform IPJ Caraş-Severin, ţigaretele de contrabandă ar fi fost introduse în ţară cu autocamioane, fiind folosite documente false din care ar fi rezultat că marfa transportată din Serbia până în România ar fi constat în ambalaje de aluminiu.

”Pe parcursul documentării activităţilor infracţionale, în perioada 2022 – octombrie 2023, au fost realizate mai multe prinderi în fragrant delict şi efectuate mai multe percheziţii domiciliare”, precizează sursa citată.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate de la membrii grupării peste 915.000 de ţigarete.

Audierile vor avea loc la sediul DIICOT Caraş-Severin.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole