Poliția Locală Timișoara “se înarmează“ – cu 8 tablete și 2 imprimante mobile

Poliția Locală Timișoara anunță că instituția continuă procesul de digitalizare, prin dezvoltarea unei aplicații care oferă suport pentru creșterea operativității polițiștilor locali.

“Prin intermediul aplicației, documentele întocmite sunt mai ordonate, mai lizibile și mult mai usor de înțeles de către beneficiarii care sunt subiecți pentru actele și faptele de comerț verificate. De asemenea, implementarea acesteia va duce la descongestionarea frecvenţei radio a staţiilor emisie/recepţie pentru transmiterea unor posibile urgenţe. Totodată, prin implementarea acestei aplicații, se reduc deplasările suplimentare realizate pentru documentare. Polițiștii locali, care vor avea în dotare un număr de 8 tablete și 2 imprimante mobile, vor accesa mai rapid şi în siguranţă bazele de date existente, atât  la sediul Direcţiei Poliţiei Locale Timişoara, cât şi pe teren, iar monitorizarea activității se face in timp real, schimbul de informații si inregistrarile fiind realizate online“, se arată într-un comunicat de presă.

Prin utilizarea aplicatiei se trece la o etapă superioară, digitală, în cadrul activitatii, care, prin interconectarea cu platformele electronice existente la nivelul instituției, precum și a autorității publice locale, transformă și îmbunătățește calitatea actului de control. În funcție de buget, numărul echipamentelor folosite va crește în viitor, mai precizează Poliția Locală.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole