Timiș: o nouă grădiniță va fi construită la Dumbrăvița în zona Cora – va fi o clădire pe două niveluri și va costa 9 milioane de lei

Planurile pentru grădinița din zona Cora prind contur.

Anunțul a fost făcut de Primăria Dumbrăvița.

Grădinița de pe str. București, o investiție de aproximativ 9 milioane de lei, va fi o clădire pe două niveluri.

Licitația pentru stabilirea constructorului va avea loc în doar câteva săptămâni.

Grădinița va găzdui 6 grupe de copii: 144 de copii împreună cu 12 educatori, într-o suprafața de 1270 de metri pătrați desfășurați. Compoziția școlii are ca modul de bază sala de clasă în suprafață medie de 120 de metri pătrați, nucleul spațiului de învățare. Este format dintr-o sala de joc-lucru de aproximativ 60 de metri pătrați, un dormitor pentru 24 de paturi de aproximativ 52 metri pătrați, și un grup sanitar. El este legat direct de terasele generoase de joaca specifice fiecărei grupe. La parter se mai află spațiul de luat masa, un spațiu deschis ce face tranziția între interior și exterior, în strânsă legătură cu spațiul multifuncțional și cabinetul medical. Terasele clădirii sunt de jur împrejur creând un sistem de curți de joacă, fiind amplasate atât la parter cât și la etaj.  Intrarea se va face de pe str. București, cu spațiu rezervat pentru 80 de biciclete și trotinete și cu un sistem de parcări și de accese rapide“, a declarat primarul Horia Bugarin.

Pentru grădiniță este conceput un sistem de pompe de căldură care asigură încălzirea și răcirea clădirii, ventilația realizându-se printr-un sistem automatizat, cu control al calității aerului. Dotările includ și un sistem de 124 de panouri fotovoltaice ce aduc clădirea în zona consumului zero, la nivelul unui an.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole