Timiș: o firmă din Tormac prinsă că vindea pesticide contrafăcute – au fost ridicate peste 165 e baxuri a câte 12 flacoane de 1 litru

La data de 2 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, împreună cu inspectori din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală 5 Deva, au acționat pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit de produse contrafăcute în județ.

Astfel, în baza unei sesizări a Oficiului European de Luptă Antifraudă, la o societate comercială de pe raza localității Tormac, au fost descoperite 1992 de flacoane, respectiv 166 de baxuri a câte 12 flacoane de 1L, conținând pesticid susceptibil a fi contrafăcut. Polițiștii au ridicat și indisponibilizat produsul în vederea confiscării și continuării cercetărilor. Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“, a transmis IPJ Timiș.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, faptă prevăzută și pedepsită de art. 102, alin. (1) lit. b) din Legea nr. 84/1998.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole