Timiş: Evenimente pentru zona rurală ca alternativă de activităţi de tip slow travel

Harta evenimentelor de cultură gastronomică derulate în cadrul programului „Banat Brunch 2022” al Asociaţiei pentru Dezvoltarea şi Promovarea Turismului (ADPT) în judeţul Timiş aduce în acest an destinaţii noi, unde cei care doresc pot petrece zile de vacanţă inedite, au anunţat miercuri reprezentanţii ADPT.

„Banat Brunch” va relua seria acestor evenimente din 30 aprilie, la Coşteiu de Sus (comuna Margina), urmând a fi încheiată pe 1 octombrie la Sinteşti (comuna Margina), iar în toată perioada se va ajunge şi în alte 16 localităţi, cu mâncăruri, excursii la obiective turistice din zonele apropiate, evenimente relaxante organizate local, în notă tradiţională. Pentru prima dată, pe lista localităţilor apare şi Timişoara, cu un producător local care doreşte să cucerească turiştii.

„Având ca scop iniţial crearea de alternative economice pentru locuitorii din sate prin turism sustenabil, producţia de alimente şi cea de meşteşuguri sub brand local, Banat Brunch a dovedit că poate contribui consistent la păstrarea peisajului cultural şi la salvarea elementelor de patrimoniu, dar şi la dezvoltarea turismului în mediul rural şi regiune. Folosind ca laitmotiv cultura gastronomică locală, evenimentele Banat Brunch au crescut interesul călătorilor, atât din ţară cât şi din străinătate, pentru zona rurală ca alternativă de activităţi de tip slow travel şi i-au ajutat pe aceştia să aprecieze mai mult valoarea resurselor locale”, a declarat, miercuri, directorul executiv al APDT Timiş, Delia Barbu.

„Banat Brunch” este un proiect derulat de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în judeţul Timiş în colaborare cu Asociaţia My Transilvania.

Programul estival al „Banat Brunch” a fost conceput de APDT Timiş în colaborare cu partenerii locali încă din luna ianuarie, pentru a oferi agenţiilor de turism de incoming şi ghizilor de turism evenimente predictibile în jurul cărora să poată construi pe parcursul întregului an oferte turistice locale pentru grupuri de turişti.

Programul este prezentat şi în cadrul Târgului de Turism al României, care are loc în aceste zile, la Bucureşti.

După startul dat de „Banat Brunch” în satul Coşteiu de Sus (30 aprilie) urmează satul Berini (7 mai), Urban Brunch Timişoara (cartierul Ronaţ, 14 mai), satul Bulza (21 mai), Casa Ferch, oraşul Deta (4 iunie), comuna Curtea (11 iunie), satul Firiteaz (judeţul Arad, 8 iunie), Lanul de Lavandă, în satul Zorani (25 iunie), satele Zolt (2 iulie), Rudna (6 august), comuna Pietroasa (13 august) şi satele Duboz (20 august), Bulza (27 august), Româneşti (3 septembrie), Zolt (10 septembrie), Coşteiu de Sus (17 septembrie), Sinteşti (1 octombrie).

Recomandările noastre

Cele mai citite articole