Timiș: Dezastru pe șosele – 9 dosare penale, peste 500 de amenzi și 58 de permise suspendate

În zilele de weekend, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând 550 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 289 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 58 de permise de conducere.

În perioada 03-05 decembrie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.   

Astfel, poliţiştii au întocmit 9 dosare penale şi au aplicat 550 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 289 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum și 68 au fost pentru lipsa centurii de siguranță.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute, în vederea suspendării, 58 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor și vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificației luminii de culoare roșie a semaforului electric, limitelor legale de viteză și conducerea sub influența alcoolului.

De asemenea, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

În săptămâna, care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole