“Adidași” falși depistați la vamă

“Adidași” falși depistați la vamă

Un şofer de cetăţenie turcă este cercetat penal după ce a fost depistat de inspectorii vamali ai Direcţiei Regionale Vamale (DRV) Timişoara că transporta cu tirul peste 38.000 de articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii susceptibile de a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală.

Biroul de presă al DRV Timişoara a anunţat, că în data de 17 iunie, inspectorii vamali ai Serviciului supraveghere şi control vamal din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Timişoara au reţinut 33.578 de articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii (ceasuri, portofele, genţi, curele) susceptibile de a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală.

În data de 3 iunie, la solicitarea lucrătorilor Poliţiei de Frontieră din cadrul Punctului de trecere a frontierei Vărşand, s-a efectuat un control vamal asupra unui automarfar înmatriculat în România, condus de un cetăţean turc, care transporta respectivele articole, sub supraveghere vamală, din Turcia către Belgia.

În urma controlului vamal amănunţit efectuat de echipa formată de inspectorii vamali ai Serviciului de Supraveghere şi Control Vamal din cadrul DRV Timişoara, au fost identificate 38.050 de bunuri în valoare de 120.000 euro, susceptibile de a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală, precum şi 181 de colete conţinând 8.705 articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii, fără marcă protejată, sustrase de la control vamal.

Autoritatea vamală a procedat la reţinerea bunurilor, precum şi verificarea, la reprezentanţii titularului de marcă, a tuturor bunurilor susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.

În cauză a fost deschis dosar de cercetare penală, întrucât fapta ar putea întruni elementele constitutive ale infracţiunii de contrabandă, prevăzută de Codul vamal al României, mai precizează comunicatul DRV Timişoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole