Timiș: Continental este cel mai dorit angajator din județ – în TOP mai sunt HELLA, Bosh, Nokia sau Flex – pe ultimul loc sunt IKEA, Kaufland sau Yazaki

Catalyst Solutions revine cu ediția a 18-a a studiului Cei mai doriți angajatori, derulat în perioada decembrie 2022 – aprilie 2023.

Cei 1334 de respondenți din județul Timiș au studii superioare în științe sociale, business, inginerie și IT&C.

Alături de Topul 50 Cei mai doriți angajatori din județul Timiș, studiul cuprinde informații despre comportamentul și așteptările candidaților pentru companiile din piața muncii actuală românească.

Desfășurat timp de 18 ani consecutiv, studiul Cei mai doriți angajatori este, la momentul actual, cel mai cuprinzător instrument care măsoară nivelul de atractivitate al angajatorilor la nivel național. Întrebarea „Care este topul primilor 5 angajatori pentru care îți dorești să lucrezi?” primește 1334 de răspunsuri libere și neasistate. Participanții la studiu sunt, atât tineri la început de carieră, cât și profesioniști din Timiș, din domeniile științe sociale, business, ingingerie și IT&C“, se arată într-un comunicat de presă.

Pe baza răspunsurilor oferite de ei, Catalyst Solutions lansează, în fiecare an, TOP 50 Cei mai doriți angajatori din Timiș:

Alături de anunțarea angajatorilor din TOP, studiul oferă informații valoroase pentru antreprenorii și specialiștii în HR în ceea ce privește opiniile și comportamentul candidaților actuali din piața muncii.

Spre exemplu, 73% dintre respondenți aleg angajatorul în funcție de pachetul salarial pe care acesta îl pune la dispoziție. Pentru 54% dintre candidați este important să aibă acces la beneficii atractive. Starea de wellbeing la locul de muncă poate fi asigurată printr-un job sigur, printr-o atmosferă de lucru plăcută și prin echilibrul dintre viața profesională și cea personală a angajatului. Cele 3 argumente se regăsesc în topul criteriilor de alegere a angajatorului pentru cei 1334 de respondenți din județul Timiș. În ediția anului 2023, Catalyst Solutions introduce o nouă întrebare pentru candidați: „Care sunt cele mai importante beneficii pentru tine?”. Al 13-lea salariu se află pe prima poziție în clasament, urmând apoi abonamentele medicale, bonusul de performanță, compensarea orelor suplimentare și tichetele de masă“, mai arată sursa citată.

Datele colectate au fost prelucrate și organizate în funcție de interesele respondenților pentru anumite industrii, precum și de istoricul lor academic și profesional. Printre aceste industrii se numără: Business, Engineering, IT&C, Retail, FMCG, Outsourcing/BPO.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole